(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
nejlepší donuty a nebo plněné koblihy?Vyberte si obojí je výborné

Potřebné ingredience
Dlouho jsem hledala,zkoušela a konečně donuty co chutnají jinak než české koblihy Inspirovali mě české buchty od Bonvivani.sk ,které jsou dokonalé cca 24ks 500-600g polohrubé mouky(doporučuji dát 500 a přisypávat podle potřeby 350ml vlažného mléka 80g másla rozpuštěného 80g cukru větší špetka soli 1 žloutek 1/2 droždí 2 lžíce rumu 1 lžička vanilkové tresti (nebo aroma)
Postup přípravy
****v albu mám nový recept na tuto pochoutku a jsou ještě jemnější a nadýchanější***
Vypracujeme těsto,které necháme kynout.Dáme na vál a rozválíme na plát,vykrajujeme donutky (těsto jsem měla vysoké 1,5cm) a používám tvořítko z tescomy
Vykrojené necháme chvíli kynout než se rozpálí olej(mám sklokeramickou desku a sporák na 6 stupňů,smažila jsem na 3 stupeň,velmi pomalu a několikrát otáčet,určitě můžou být i světlejší,ještě jsem u toho trochu pracovala tak některé jsou malinko tmavší než jsem chtěla,až budu stát přímo u koblih budou dokonalé,ale nedalo mi to a musela jsem se hned podělit o výsledek,protože z toho mám opravdu velikou radost.
Ze stejného těsta jsem udělala nejmladšímu i pár koblížků s marmeládou a výsledek delikatesa.
Snad budou chutnat i vám
Vypracujeme těsto,které necháme kynout.Dáme na vál a rozválíme na plát,vykrajujeme donutky (těsto jsem měla vysoké 1,5cm) a používám tvořítko z tescomy
Vykrojené necháme chvíli kynout než se rozpálí olej(mám sklokeramickou desku a sporák na 6 stupňů,smažila jsem na 3 stupeň,velmi pomalu a několikrát otáčet,určitě můžou být i světlejší,ještě jsem u toho trochu pracovala tak některé jsou malinko tmavší než jsem chtěla,až budu stát přímo u koblih budou dokonalé,ale nedalo mi to a musela jsem se hned podělit o výsledek,protože z toho mám opravdu velikou radost.
Ze stejného těsta jsem udělala nejmladšímu i pár koblížků s marmeládou a výsledek delikatesa.
Snad budou chutnat i vám
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
24. 8. 2019, 0:53

nahlásit

Atuna
(upraveno)
22. 8. 2019, 14:00

nahlásit

Raguella
(upraveno)
13. 2. 2018, 12:31
Dobrý den,určitě někdy vyzkoušíme,děkuji za receptík.




nahlásit

Lennie
(upraveno)
13. 2. 2018, 7:06
Vyzkouším

nahlásit

nasta77
(upraveno)
13. 2. 2018, 4:39
Jsou luxusní



nahlásit

SimiTobi
(upraveno)
22. 11. 2015, 8:29
Včera jsem dělala tyto donuty a musím říct, že jsou S K V Ě L ÉÉÉÉÉÉ!!!!
Dokonce i dnes, druhý den, jsou pořád výborné, žádná guma! Já tedy jen zadělala těsto a smažila, zbytek obstarala moje šikovná
.
Opravdu doporučuji všem, ukládám do oblíbených.










nahlásit

Paluna
(upraveno)
13. 2. 2015, 20:45


nahlásit

vladkadasva
(upraveno)
13. 2. 2015, 20:02
Dnes vyzkoušeno, jsou moc dobré
Díky za recept!



nahlásit

vlasson
(upraveno)
13. 2. 2015, 19:36
Vypadají dobře,vyzkouším



nahlásit

Jaňulka365
(upraveno)
13. 2. 2015, 18:07
Výborný receptík, donutky jsou fantastické
. Ukládám do oblíbených !!!



nahlásit

aluna8
(upraveno)
21. 9. 2014, 15:06
DOPORUČUJI
,JSOU LUXUSNÍ


nahlásit

lucka27
(upraveno)
23. 3. 2014, 14:52
mockrát děkuji za super receptík. Konečně hotovo a výsledek http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4558613




nahlásit

volvox
(upraveno)
8. 2. 2014, 13:38
tak jsem právě dosmažila koblížky podle vašeho receptu
jsou úžasné, sklidila jsem chválu i sladkou
od dětí i manžela
Takže děkuji za prima recept




















nahlásit

MajdaT.
(upraveno)
2. 2. 2014, 14:04




nahlásit

Zrušený účet
(upraveno)
4. 2. 2014, 8:51
@MajdaT.
to jsem ráda ,že chutná

nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
18. 1. 2014, 18:19
Výborné
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
18. 1. 2014, 7:23



nahlásit

plamenek
(upraveno)
14. 1. 2014, 11:35
Do koblih i donutů patří jen žloutky, bílky tvrdnou těsto.Jinak hezké a určitě výborné, mě sní vše co doma udělám

nahlásit

Zrušený účet
(upraveno)
14. 1. 2014, 12:11
@plamenek
Evi nejsou tvrdé a to jsem je smažila včera,ale přiznám se že mě to samé napadlo ráno když jsem je jedla,že zkusím dát jen žloutky aby byly ještě jemnější

nahlásit

Betty72
(upraveno)
13. 1. 2014, 22:40


nahlásit

Zrušený účet
(upraveno)
14. 1. 2014, 8:58
@Betty72
Já je dnes budu zkoušet asi zase ,se na ně vrhli jako vosy,nabagrovali na svačiny a mě tady zbyly dva poslední ,akorát je udělám s jahodovou a karamelovou polevou
nahlásit
Kachiii
(upraveno)
14. 1. 2014, 21:00
@Webrouček
a jak děláte jahodovou polevu: Děkuji Katka
nahlásit

Zrušený účet
(upraveno)
16. 1. 2014, 11:19
@Kachiii
Katko já si polevy kupuji v internetovém obchodě pro cukráře

nahlásit
Kachiii
(upraveno)
21. 1. 2014, 8:02
@Webrouček
a máte nějaký dobrý tip? Která je dobrá?
nahlásit

Zrušený účet
(upraveno)
21. 1. 2014, 19:48
@Kachiii
Mám doma jogurtovo-jahodovou,jogurtovou,karamelovou,ale jednoznačně u nás vede hořká čokoláda a mléčná čokoláda ty jogurtové jsou takové trochu kyselé a působí docela umělě i když tam nejsou žádné špatné suroviny
nahlásit